Δραστηριότητες Αξιοθέατα

Το Camping Hellas αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για εξορμήσεις στη γύρω περιοχή καθώς και για κάθε είδους δραστηριότητα.

Η πόλη του Βόλου σας επιφυλάσσει πολλά και ενδιαφέροντα: Το όμορφο λιμάνι και το κέντρο της σας προσκαλούν για βόλτες και ψώνια, ενώ οι επισκέψεις στο αρχαιολογικό μουσείο (www.efamagvolos.culture.gr), το μουσείο Βόλου, όπου παρουσιάζεται η ιστορία της πόλης (www.vmoc.gr) , το μουσείο φυσικής ιστορίας (www.volosmuseum.gr), το εργαστήρι κεραμικής Τσαλαπάτα (www.piop.gr), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (www.uth.gr), τις μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, είναι πράγματι εντυπωσιακές. Στο λιμάνι μπορείτε να δείτε και την Αργώ, το πλοίο με το οποίο οι Αργοναύτες ξεκίνησαν το ταξίδι τους αναζητώντας το χρυσόμαλλο δέρας.

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, οι νεολιθικοί οικισμοί στο Σέσκλο, το Διμήνι και τη Νέα Αγχίαλο παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση, χάρη στα σημαντικά ευρήματά τους (https://en.wikipedia.org/wiki/Sesklo_and_Dimini_fortifications)

Πολύ όμορφο κι ενδιαφέρον είναι και το μουσείο ελιάς στην Άνω Γατζέα, μόλις  3 χλμ από το κάμπινγκ (http://mouseioelias.gr)

Αυτό που δεν πρέπει να χάσετε είναι μια βόλτα με το τρενάκι του Πηλίου, το Μουτζούρη (http://www.trainose.gr/en/tourism-culture/train-and-recreation/the-pelion-train), που ξεκινάει από τα Άνω Λεχώνια και διανύει μια μοναδική διαδρομή στην καρδιά του Πηλίου μέχρι το γραφικό χωριό των Μηλεών. Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε τη βιβλιοθήκη, την υπέροχη εκκλησία με αγιογραφίες σε φρέσκο και το σπίτι του Άνθιμου Γαζή (www.visit-pilio.gr)

Επισκεφθείτε τη σπηλιά του Χείρωνα Κένταυρου και πάρτε μέρος στα σεμινάρια βοτανολογίας και μελισσοκομίας και γνωρίστε τα αρωματικά φυτά του Πηλίου([email protected])

Σ’όλα τα ορεινά χωριά του Πηλίου μπορείτε να θαυμάσετε την αρχιτεκτονική της περιοχής, να περπατήσετε στα καλντερίμια και να ξεκουραστείτε πίνοντας ή τρώγοντας κάτι στην πλατεία του χωριού.

Για να απολαύσετε δροσερές βουτιές, πολλές είναι οι μαγευτικές παραλίες από την πλευρά του Αιγαίου: Μυλοπόταμος, Αη Γιάννης, Χορευτό, Νταμούχαρη, Μικρό, όλες με καταγάλανα νερά, άλλοτε με υπέροχη αμμουδιά και άλλοτε με λευκά βότσαλα ή απόκρημνους βράχους, για να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε.

Αν πάλι θέλετε να κάνετε μια μικρή κρουαζιέρα στον Παγασητικό, υπάρχει ένα μικρό καραβάκι, που ξεκινάει από το διπλανό χωριό, τα Καλά Νερά.

Για όσους επιθυμούν να συνδυάσουν διακοπές και περιπέτεια, υπάρχουν πολλές δραστηριότητες, από περιπάτους στο βουνό έως κατάβαση φαραγγιών, ποδηλασία ή ακόμα και καταδύσεις μόνοι ή με την καθοδήγηση έμπειρων οδηγών και εκπαιδευτών. (www.shakayak.gr), (www.pelionscout.com), (www.ifom.gr) (http://www.ifom.gr) (www.friendsofthekalderimi.org)

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image